Eco Now | Green Washing Ball

Efter att jag lyssnat klart på första föreläsningen gick jag ner och träffade en del av de som ställde ut på mässan. Första jag stötte på var en produkt som ska ersätta tvättmedel i ganska så stor utsträckning. Så den tänkte jag tipsa om nu.

I Sverige förbrukar vi minst 40 miljoner kilo tvättmedel om året (Konsumentverket). Om alla istället tvättade med en Green Washing Ball skulle vi minska utsläppen med 32 miljoner kilo tvättmedel om året! En minskning på ca 80%!

Den går under namnet Green Washing Ball och är som sagt en grön boll med en massa pärlor som bland annat gör vattnet alkaliskt, tar bort bakterier och reducerar klorhalten i vattnet. Vilket gör att smutsen släpper lättare från textilierna, tar bort mögel och dålig lukt samt minskar ytspänningen i vattnet som ocksså bidrar till att lättare få bort smutsen.

Om vi nu använder denna istället för vanligt tvättmedel så skulle både kostnader för inköp av tvättmedel och utsläpp av kemikalierna som finns i dessa minska drastiskt. Green Washing Ball är ett tips för alla er som behöver spara på slantar eller som vill bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Lite kritiska tankar om produkten kan vara intressant med. Allt är inte relevant, eftersom det inte är exakt samma produkt och tillverkare.

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.