Eco Now – Sveriges största Miljö och framtidsutställning

Jag fick i förra veckan ett mail om en utställning som jag blev mycket intresserad av. Det handlar om Eco Now som är nu i helgen 7-8 oktober.

Saxat från deras hemsida:

Eco Now är Sveriges största utställning med klimatsmarta produkter och tjänster, seminarier och debatter om miljöfrågan, där du som företagare eller privatperson kan lära dig mer om framtidens lösningar och kan handla produkter och tjänster på plats.

För er som är intresserade så har jag fått en rabattkod att dela till er som läser bloggen och vill gå. Gå till biljettförsäljningen och ange Rad20 som rabattkod, så får du 40 kronors rabatt på inträdet. Det kostar 120 kronor utan rabatt och 80 kr om man bokar online med rabattkoden.

Hoppas vi ses på Eco Now, jag tänkte ta mig dit på lördagen och se vad som erbjuds.

Intressant

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

1 comment for “Eco Now – Sveriges största Miljö och framtidsutställning

 1. Ingemar B
  27 maj, 2012 at 12:42

  Nyligen kunde man på GP:s ledarsida läsa detta:
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/..50254–gert-gelotte-ingen-grans-for-tillvaxten

  Tänkte svara på detta, kan nån ge mig synpunkter på min text som följer:

  Det är obegripligt att det på GP:s ledarsida framförs åsikter som Gert Gelotte gör i sin krönika ”Ingen gräns för tillväxten” där han tycks hävda det är bara för oss att tuta och köra, det ordnar sig nog… Han tom. ironiserar över dagens högst befogade oro inför framtiden, som bara en av många ”domedagsprofetior”!
  Visst, han KAN ha rätt, men lyft blicken lite, så inser man lätt att vi istället sannolikt är inne på en ytterst riskfylld väg, men när så oändligt mycket ligger i andra vågskålen kan man inte se hans resonemang annat än som ytterst naiva eller rent cyniska.
  Dagens situation kan ju inte jämföras med något annat, i och med att förändringarna är globala, och otroligt snabba (100 år är ytterst lite i detta sammanhang).
  Världens överbefolkning, och den typ av materiell tillväxt som vårt samhälle gjort sig helt beroende av är ju hotande på många sätt, men kanske den värsta är de accelererande utsläppen av växthusgaser. Vi måste besinna att den ökande koldioxidhalten i atmosfären innebär en ofattbar risk för framtida generationer, i och med en ödesdiger temperaturhöjning och försurning av den globala havsmiljön det med all säkerhet leder till.
  Det behövs inte ens vetenskapliga rön, bara en vilja att lyfta blicken lite från vardagsperspektivet, för att det ska bli uppenbart att mänskligheten nu spelar rysk roulette med sin egen framtid som insats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.