Eco Now | Viskogen

Ja, idag befann mig några timmar på Eco Now på Münchenbryggeriet. Fick en företagsbiljett så jag kunde komma in gratis, det var trevligt. Var inte helt förberedd på hur det skulle se ut eller vad jag skulle möta. Jag gick dit och tänkte att jag samlar på mig information och sådant jag kan tipsa om. Det jag fick var bättre än så.

Först ut på programmet när jag kom dit var en föreläsning som Viskogen hade om deras arbete i Afrika. Läs gärna mer om det här på deras hemsida. De områden som de främst jobbar inom är:

  1. Trädplantering och miljöarbete
  2. Organisationsutveckling
  3. Marknadsinriktad produktion
  4. Finansiella tjänster
  5. Åtgärder mot växthuseffekten

Mycket av det som de berättade var inte något nytt, men det är ändå bra att bli påmind om hur man kan bidra till att hjälpa till med hållbar utveckling i andra delar av världen. utan att för den delens skull inkränkta på de nationella och lokala intressen som finns i de länder där de agerar. Ett gott samarbete med lokalbefolkningen utgör en av de främsta styrkorna i detta arbete.

Man kan bidra på olika sätt, antingen genom att ge sina pantpengar direkt i pantmaskinen på COOP eller skänka en slant till Viskogen varje månad via autogiro (minst 40 kr).

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.