Ekologiska kläder

Igår när jag var på väg hem från jobbet dök jag in på AF för att sno en platsannonstidning. I denna fann jag en artikel om en skånetjej vid namn Malin som öppnat eget företag som inriktar sig på ekologiska kläder. Detta tycker jag tyder på ansvar för miljön. I artikeln nämndes även att ett så stort företag som Kappahl har bra utbud på just ekologiska kläder, men det är inget som de skyltar med. Vilket jag tycker är väldigt synd, tyvärr. Det är som att det ligger någon slags skam över hela konceptet.

Manolo finns mer information om modebranschen och ekologiska kläder. Det verkar som att det kan få ett större genombrott i framtiden. Jag hoppas verkligen det. För jag tror inte det finns några större kvalitetsskillnader om man jämför ekologiska med “vanliga” kläder. Det som kan påverka negativt är att det kostar lite mer att producera och därför kostar mer att köpa. Förhoppningsvis får ekologifaktorn folk att köpa ekologiskt ändå. Det kan inte handla om många kronor mer.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant?

Bloggar etiketter: ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.