EU-granskning av svenska ledamöter i Europaparlamentet

medium_6861702519
photo credit: YanniKouts via photopin cc

Hej!

Det var ett tag sedan, men nu kommer ett litet tips om något som vi tror kan vara av intresse.

I maj har du chansen att göra en stor insats för miljön genom att rösta i EU-valet. Men vilka svenska politiker kämpar verkligen för miljön? Och vilka har inte lyft ett finger?

På torsdag 20/3 släpper Naturskyddsföreningen sin EU-granskning av svenska ledamöterna i Europaparlamentet på Europahuset kl. 13-16, Regeringsgatan 65, Stockholm. Med rapporten vill vi visa hur svenska EU-politiker röstar i viktiga miljöfrågor och hur de engagerar sig för miljön i sitt parlamentariska arbete. Vi vill dessutom förmedla vikten av att rösta i EU-valet om man bryr sig om miljöpolitiken och miljölagstiftningen i Sverige.

Vi är inte så lite stolta över att ha en av EU:s mest inflytelserika personer på plats på torsdag – nämligen Janez Potočnik, som är EU:s kommissionär för miljöfrågor. Han ska berätta om spelet bakom EU:s miljöpolitik och hur du som medborgare kan påverka besluten. Dessutom ska vi be honom leverera sin 5-i-topp-lista på vad du som privatperson kan göra för klimatet.

Dessutom ordnar vi en miljödebatt mellan unga toppkandidaterna från tre partier: Kristina Yngwe (C), Jytte Guteland (S) och Linnea Engström (MP). Alla är valbara, och har inte suttit i parlamentet förut.

Seminariet är gratis och ingen föranmälan krävs, antalet platser är dock begränsat

Plats: Europahuset på Regeringsgatan 65, Stockholm
När: torsdagen den 20 mars kl. 13-16

För mer information om programmet kan ni surfa in på:
https://www.facebook.com/events/604962589588693/?source=1
http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/kalender/bryr-sig-dina-eu-politiker-om-miljon

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.