Grön IT på statliga myndigheter

IDG skriver om att Grön IT är på tapeten inom de statliga myndigheterna. Detta eftersom regeringen har satt upp mål som handlar om inköp, drift och användning av just grön IT. Detta görs för att minska statliga myndigheters påverkan på miljön.

Med grön IT antar jag att man menar att allt som köps in ska vara så energisnålt och miljövänligt som möjligt, på alla sätt.

Alla politikområden måste hjälpa till att nå våra högt satta klimatmål, även IT-politiken, uppger infrastrukturminister Åsa Torstensson i ett uttalande.

– Framförallt är IT ett viktigt hjälpmedel för att uppnå effektiviseringar inom bland annat energi, byggande och transporter, säger hon.

Enligt henne är det viktigt att den offentliga sektorn visar vägen. Det är främst de myndigheter som lyder under miljöledningslagen som detta är riktat mot, men även andra myndigheter uppmuntras självklart att följa rekommendationerna. Naturvårdsverket har fått i uppdrag att följa upp att dessa nya bestämmelser efterföljs. De jobbar med att ta fram olika sätt att mäta detta på.

Givetvis är detta ett positivt steg i rätt riktning, vilket även bör spridas till företag inom den privata sektorn och andra organisationer. Mer grönt tänkande. Förhoppningsvis kommer denna anda finnas kvar även vid ett eventuellt regeringsskifte i höst. IT har väldigt många fördelar och kan som sagt göra stora förändringar i samhället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.