Grön mat slår nya försäljningsrekord

I Dagens nyheter rappporteras det om att försäljningen av den så kallade gröna maten, mat som är ekologiskt odlad, fortsätter att slå nya rekord. Detta glädjer nog de flesta som förstår att det är positivt attt handla ekologiskt, både för hälsan och för miljön.

Det svåra med ekologiskt odlad mat är att veta om den faktiskt är bättre för miljön. Men det är ju upp till varje konsument att avgöra vad de väljer för produkter att köpa. Och nu när det fullkomlit vimlar av ekologiska produkter så blir det lättare att välja just ekologiskt. Efterfrågan har ökat och därmed har tillgången ökat. Marknadskrafterna när de är som bäst.

Ökningen är på 35% och självklart skulle det kunna bli ännu bättre och en självklarhet att all mat som produceras och säljs i hela världen ska vara ekologisk, men det är ju en fråga om pengar och tillgång till de rätta kriterierna för att det ska få kallas för en ekologisk produkt. Så vem som helst kan inte sälja en vara och kalla den ekologisk.

Det är bra med krav, men ibland känns det som en djungel, både för konsumenter och producenter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant

Bloggar etiketter: , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.