Klimatkurs för våra politiker

Igår kommenterade The Climate scam en artikel i Dagens Industri, där Per-Olof Eriksson gör ett utspel om politiker och deras kunskaper om hur koldioxid fungerar. Detta i syfte att kritisera och skapa debatt om den rådande synen på klimatfrågan och hur koldioxid spelar in.

Han inleder debattartikeln med följande rader:

Ge mig en halvtimme, så ska jag förklara för våra politiker hur koldioxid fungerar, vilka våra växthusgaser är och hur de fungerar , skriver näringslivsprofilen och klimat skeptikern Per-Olof Eriksson på DI Debatt.

I stort sett handlar det väl om att politikerna måste våga sätta sig in i frågan och se till riktig fakta och inte bara lyssna på de som har intressen i frågan. Det är ett dubbeleggat svärd och bör handskas med som ett sådant, med försiktighet och eftertanke. Ibland så tror jag att politiker gör det enkelt för sig genom att lyssna på klimatexperter som gör prognoser som inte alls är säkra.

Våra politiker har stora möjligheter att styra utvecklingen med lagar, skatter och subventioner. När de i dag tror blint på prognoserna från FN:s klimatpanel, IPCC, styr de våra begränsade resurser till åtgärder som kan vara helt bort kastade samtidigt som nödvändiga åtgärder blir försummade.

Detta är alltså varför politikerna bör ta reda på vad som är vad innan de beslutar en massa. Exemplet med biogassatsningarna är ju något som visar på det.

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.