Klimatlöfte

Svenska Naturskyddsföreningen har på sin hemsida ett slags test som kan påvisa hur mycket koldioxid ens hushåll skapar. Där finns även ett klimatlöfte som man kan avge, vilket innebär ett större personligt ansvar när det kommer till just den mängd med koldioxid ens hushåll skapar. Det går att göra så mycket mer än man tror, bara genom att ändra på sina vanor hemma. Det är inte mycket som krävs, bara lite engagemang.

Varför ska man avge ett klimatlöfte?

Det pågår förändringar av klimatet som beror på människans höga utsläpp av koldioxid och andra klimatgaser. Redan under förra seklet ökade medeltemperaturen med 0,6 grader och havsytan steg med 10 till 20 cm. Vi berörs alla om klimatet fortsätter att ändras. Risken ökar för stormar, översvämningar och andra naturkatastrofer även i Sverige. Många andra länder berörs i än högre grad. Mycket kan du och jag göra själva hemma, på fritiden och på arbetsplatsen eller i skolan.

Fundera över vad du kan göra för att förbättra miljön och förändra ditt beteende så att vi får behålla vårt nuvarande klimat.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant?

Bloggar etiketter: ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.