Klimatmärkning och KRAV

Via Stimulans.se så fann jag nyheten om klimatmärkning. Det är KRAV(som förresten har en massa matnyttig info för dig som vill handla ekologiskt, gå in på deras sida.) som i en kommentar på en annan blogg.

Ska bli intressant att läsa om vad de kommer fram till och om det blir något vettigt utav det hela. Det bästa är ju om det framkommer vilka produkter som transporterats med så miljövänliga medel som möjligt så att vi som konsumenter kan välja sådana som är hitförda på ett så miljölindrigt sätt som möjligt.

Samtidigt som det sätter press på de som producerar varorna att se till att finna så energisnåla transportsätt som de kan, för att inte förlora kunder. Marknaden styr, sånt gillar vi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.