Kommer du att ta tåget till Thailand?

Jag läser den här krönikan av Lena Sundström och vet redan svaret, Nej det kommer jag nog inte. Precis som hon säger så är vi nog inte villiga att göra avkall på den lyx vi har till vårt förfogande. Det är många fina stora ord och kanske inte lika mycket handling. Men jag vill gärna tro att ord kan göra en skillnad, någonstans.

Vi kommer förmodligen konsumera ihjäl vår planet, men med ord som i denna halleluljarusch som uppkommit under detta klimatupprop, kanske vi kan nå ut till en, eller två, eller kanske 50 människor i vårt land. Som kanske inspireras att sprida det vidare, inte bara lova högt och tydligt, utan som faktiskt handlar. Med mer än bara att byta ut sin lampa, eller börja gå till jobbet. Kanske de har en idé, som de försöker förverkliga, eller som de på olika sätt försöker sprida.

Som kanske på något sätt påverkar någon, som påverkar en annan, och så vidare. Nej, jag tror inte att det kommer ske någon dramatisk förändring med en gång, men kanske inom 5-10 år? Kanske att våra barn inser att vår jakt efter det materiella är lönlöst och onödigt. Eller så lyckas de rösta fram ett lagförslag som leder till att vi kan utveckla nya teknologiska framsteg som kan bidra till vår egen räddning.

Det jag vill säga är att även om vi kanske inte är villiga att ge upp våra mest materialistiska egoistiska behov idag, så kan det ske imorgon, eller i övermorgon. det är aldrig försent att försöka. Ja, det är idealistiskt och jävligt naivt, men jag tänker inte ge upp, för att cyniker inte kan tro på att det finns en möjlighet. Jag ska fortsätta och säga min mening och göra vad jag kan. Även om det kanske inte är så mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

1 comment for “Kommer du att ta tåget till Thailand?

  1. Ove Garpeman
    25 maj, 2015 at 15:18

    Åkte tåg till Alperna häromåret av miljöskäl och det fungerade ok och var väldigt avstressande, men man skall ha gott om tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.