Miljö- och beteendeprojekt i Hökarängen

Hållbarstad.se hittade jag en artikel om ett projekt i Hökarängen som jag vill dela med mig av.

Att kombinera energieffektivitet i form av nya tekniska lösningar med att se över hur de boendes beteende kan optimeras rent resursmässigt, är vad som är kärnan i projektet som nu startas i Hökarängen.

Detta sker med hjälp av Energimyndigheten som tillsammans med AB Stockholmshem och Sust (Sustainable Innovation AB). En genomgång av sophantering, el- och vattenförbrukning och transportval kan ge en bild av hur vi kan förbättra oss.

Det kan vara gemensamma bilpooler, närodling eller insamling och återanvändning av möbler och matavfall. Allt detta kan bidra till att göra stadsdelar socialt, ekonomisk och ekologiskt hållbara.

Detta projekt låter som något som behöver exporteras till alla fastigheter och bostadsbolag. Hoppas verkligen det blir en uppföljning som visar på möjligheter och inte några negativa konsekvenser. men det verkar inte speciellt troligt. Det gäller bara att få de boende att känna en gemenskap och ge de verktygen att kunna välja rätt.

Något som ser ut att ske så sakteliga. Kan bara hoppas att denna trend håller i sig. Finns bara fördelar att vinna av att engagera boende och hyresvärdar i att förbättre boendet så det blir mer hållbart ur alla aspekter.

Var detta intressant?

Bloggar etiketter: , , , , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

1 comment for “Miljö- och beteendeprojekt i Hökarängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.