Miljöbilar och miljöbränslen.

Har du gått och funderat på det här med miljöbilar och olika miljöbränslen? Är det verkligen något som kan vara aktuellt för just din familj eller just dig. Kan tänka mig att familjer i Stockholmsområdet sedan trängselskatten infördes åtminstone har tänkt tanken. En miljöbil som drivs på etanolbaserade bränslen innebär ju att ekonomin inte belastas av denna miljöskatt. Utvecklingen inom just dessa bilar har ju drivits på av just skatter och andra påtryckningsmedel. Det har i sin tur lett till att de stora bensinmackarna som t.ex Statoil tvingats satsa på pumpar med etanol. Vilket är en väldigt positiv utveckling.

En artikel i DN berättar om att försäljningen av det etanolbaserade drivmedlet E 85 ökat med 750% mellan oktober 2004 och oktober förra året. Detta är ganska otroligt. E 85 består av 85% etanol och 15% bensin.

Det lönar sig att satsa på miljöbilar som drivs på miljöbränslen.

Samtidigt så chockhöjs priserna på diesel och nu ligger prisnivån högre än kostnaden för vanlig bensin.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.