Miljöjobb – ett hett ämne.

Miljöjobben stod lite i centrum på Miljöpartiets kongress tidigare i veckan. Det förutspåddes både till höger och vänster om hur många jobb som kan skapas inom de olika alternativa energibranscherna. De vill självklart utöka både sol och vindkraftverken. Det är första gången som miljöpartiet gör en uträkning på detta sätt vilket kan tyckas lite konstigt, iallafall i mina ögon. Borde ju vara en klar fördel att kunna dra upp i valdebatten. Om det nu stämmer vill säga. Kanske beror detta på deras egna misstro mot de branschernas potential. Eller så finns det inte tillräckligt med utbildad personal i landet. Får Mp som de vill så bör det finnas en ganska bra framtid inom energi. Vilket är bra att det uppmärksammas.

Det vanskliga är att de uppfattas lite som ett pajasparti. Men förhoppningsvis får de iallafall makt nog att kunna påverka inom det som de är bra på, just det mina vänner, miljöfrågor. Så att vi får de där jobben och mer alternativ, miljövänlig energi.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.