Miljösatsningar på biogas kan förvärra klimatproblematiken

Med de nya mål som EU satt upp för att nå klimatmålen och minska koldioxidutsläppen så kommer det behövas massor med biogas som skapas av våra skogar. Detta menar 9 olika miljöorganisationer kommer leda till att vi istället ökar växthusgasutsläppen, förvärrar matbristen och förstår jättestora naturvärden.

Så istället för att skapa förutsättningar för ett bättre klimat så förstör vi det ännu mer genom att göra dessa satsningar.

Skogar och natur kommer att förstöras i en chockerande omfattning för att driva våra bilar. Utsläppen av klimatförstörande gaser kommer att göra biodrivmedel till en större utsläppskälla än fossila bränslen”, säger Adreian Bebb från Friends of the Earth i ett pressmeddelande.

Huruvida detta kommer ske går ju bara att spekulera i, men jag tror att de gör en bra bedömning i att det handlar om väldigt riskfyllda satsningar. Det gör inget om det tänks efter både en och tre gånger. För att bara köra på och inte lyssna kanske är osmart, bara för att man vill uppnå de mål som satts upp.

”Om inte EU ändrar sin policy så kommer de biodrivmedel som Europa använder de kommande tio åren bli 81—167 procent värre för klimatet än fossila bränslen”, skriver Europeiska Miljöbyrån (EEB) i ett pressmeddelande.

Det är ju alltid svårt att säga vad som är vad när det kommer till prognoser och siffror, en del kan vara skräckpropaganda och annat mer nära verkligheten. Men det är väl bara att se till att man inte göra något förhastat utan att just tänka efter före.

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.