Naturskyddsföreningens Höstkonferens

Precis som förra året kommer jag vara med och twittra och blogga om det som sker under årets höstkonferens. Denna gång är temat ”Hur gör vi då? – ekonomin, klimatet och framtiden”.

I år går konferensen av stapeln den 23 november och det är på samma ställe, Folkets hus vid Norra Bantorget. Sista anmälningsdag var 9 november, har för mig att den är fullsatt nu dock. För egen del så kommer det bli intressant att höra konkreta lösningar och förslag på hur man ska gå vidare nu när det så gott som är helt och hållet klart att vi måste anpassa oss efter de klimatförändringar som komma skall.

För er som inte kan närvara så finns det möjlighet att följa konferensen via länk

Jag har hört vissa av de som ska tala under konferensen som till exempel Johan Rockström och vet att det handlar kommer handla om en del helt nya (för många) begrepp som resilience och planetära gränsvärden och hur vi håller oss inom dessa, vilket är väldigt intressant. Så det ska bli kul att sprida kunskap kring denna forskning som bland annat sker på Resilience Center här i Stockholm. Jag går en kurs där som tar upp detta, där Johan föreläste.

Andra som kommer och talar på konferensen är miljöminister Lena Ek, Jonas Sjöstedt, Mattias Klum och en hel del andra.

I övrigt så hoppas jag på att hinna med lite minglande eventuellt på lunchen. Mycket intressant folk som följs på både twitter och bloggar som kommer närvara och precis som jag blogga och twittra om konferensen.

Ses nästa fredag!

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

1 comment for “Naturskyddsföreningens Höstkonferens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.