Nya krav på energimål på gång

Nya sätt att ta tillvara på energi som idag går till spillo bör finnas inom 20-30 år, enligt Sven Werner som är professor på högskolan i Halmstad. Han har idag presenterat sina uträkningar på ett informellt ministermöte i Åre. En tredjedel ska gå att återvinna genom att effektivisera kraftproduktion, industriproduktion och avfallsförbränning.

På ett sätt är de stora energiförlusterna förskräckande. Men det är också hoppingivande efter som det visar att vi kan förbättra effektiviteten. Då kan vi både klara en god del av klimatmålen och också bli mer ekonomiskt effektiva. Det kan ge många nya jobb i Europa, anser han.

Säger Ola Alterå som är statssekreterare med ansvar för energifrågor.

Detta tycker jag låter som ett ypperligt tillfälle att skära ned på energislöseriet och få till en varaktig och mer hållbara energimål.

Länkar: DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.