Panta mindre?

Enligt ett pressmeddelande så lanseras en ny grej kallad Pantamindre som uppmanar folk att istället för att panta och återvinna prylar, börja återanvända de.

Hej!

Idag lanseras Pantamindre, ett nytt initiativ som syftar till att utmana Returpacks välkända budskap om att vi måste panta mera för att göra gott för miljön. Genom Pantamindre vill vi visa svenskarna att det allra bästa för miljön vore att återanvända istället för att återvinna. Att panta är bra men att panta mindre är bättre!

Precis som de säger så är panta bra men att återanvända kan i vissa fall vara bättre. Vet inte hur de tänker sig att en återanvänder läskburkar, men möbler kan ju omplaceras t.ex via 4cycle

Läs mer om initiativet på pantamindre.se

Var detta intressant?

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

1 comment for “Panta mindre?

  1. 28 oktober, 2013 at 10:42

    Jag tror på en jämn balans med att panta och att återvinna. Och om man nu ska slänga t ex en plastflaska är det ju mycket bättre att återvinna den anser jag än att kasta den i plastsorteringen. Men visst, man kan ju hellre ha en plastflaska som vattenkanna eller vad som helst istället för att köpa en ny tillbringare eller liknande också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.