Papperstidningen ingen miljöbov

När du tänker pappersupplagor mot webbupplagor när det kommer till mängden utsläpp av koldioxid och miljöpåverkan, tänker du då att det är självklart att webbupplagan är den minsta boven i dramat? Tydligen är det så att när man räknar in allt som ingår i att producera de olika medierna så är det ingen större skillnad. I alla fall inte om man ska tro den rapport som kommit och som heter ”Miljöbedömning av mediekanalerna papperstidskrift och internetpublicering”.

Det som kan kritiseras med rapporten är att beställare och finansiär är självaste branschorganisationen för Sveriges Tidsskrifter med partner. Frågan är huruvida detta är frukten av lobbyarbete. Det går att spekulera men det får någon annan göra. Det går ju som vi alla vet att vinkla så att siffrorna går ett önskvärt håll. Förhoppningsvis är detta inget som skett.

Det är helt enkelt upp till de som använder sig av denna rapport att vara källkritiska. Intressant är det åtminstone.

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.