Skicka skräp som julhälsning i år!

tassimo

Delta i pysseltävlingen Min Varma Julhälsning genom att skapa ett härligt julkort av upcyclat skräp och få chans att vinna en sprillans ny TASSIMO-maskin. Tävlingen är en del av TASSIMO-Brigaden, ett smart återvinningsinitiativ för använda kapslar och foliepaket.

Att vara med och tävla är busenkelt. Allt du behöver göra är att samla ihop gamla plastförpackningar, metallock och annat skräp som du har hemma. Med hjälp av detta material som annars hade hamnat i soptunnan skall du sedan skapa ett härligt julkort. Ta en bild på din kreation och skicka den tillsammans med en hälsning till oss på TerraCycle och TASSIMO senast den 8 december. TerraCycle kommer välja ut de 10 bästa bidragen och sedan lägga upp dessa på hemsidan www.terracycle.se. Allmänheten kan efter 11 december gå in och lägga sin röst på det bidrag de tycker bör vinna. Vinnaren kommer utnämnas 22 december.

TerraCycle är ett företag som strävar mot ett kretsloppsamhälle. Genom att upcycla förbrukade produkter spar man på jordens resurser. TerraCycle startade i USA 2001 och verkar nu i 25 olika länder med att samla in förbrukade förpackningar som anses svåra att återvinna. För att ta del av TASSIMO-Brigaden kan du samla från ditt eget hushåll eller besöka en av de 45 insamlingsplaster som finns runt om i Sverige.

Materialet återvinns sedan till nya produkter, och på så vis ser TerraCycle till att ta till vara på de material som redan finns. Genom att skicka in ditt skräp till TerraCycle gör du inte bara miljön en tjänst, utan genom TASSIMO-Brigaden samlas också pengar in till välgörenhet. Desto mer skräp du samlar och skickar in, desto större belopp kan skänkas till välgörenhet.

För att läsa mer om tävlingen Min Varma Julhälsning, besök www.terracycle.se.

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

2 comments for “Skicka skräp som julhälsning i år!

  1. 30 november, 2015 at 20:59

    Vilken bra idé! Jag har inte skickat julkort på många år- men får kanske göra en comeback nu.

    Allt gott
    Cajsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.