Sopmyter.

Efter mitt senaste inlägg om hur det går till när sopbilarna tömmer vid miljöstationerna, har jag haft rätt fullt upp. Pga studier så har jag flyttat och inte haft tillgång till internet eller ork att skriva eller uppdatera speciellt. Det enda jag har gjort är flytta sidan hit till miljobloggen.randler.se.

Nu är det dags att ta reda på vad som sägs om just föregående ämne. Fann en artikel om det på SNF

Där står det att det är dags att spräcka myten om sopor. En passage i denna artikel säger väl allt egentligen .

”Varför sortera, när allt ändå blandas?”
Myter är ofta lika seglivade som miljögifter. Som den om att vi sorterar helt i onödan; ”allt blandas ändå på samma sopberg”. Man hör den fortfarande ofta, även från folk som borde veta.
– Den har troligen uppstått när folk har sett fordon tömma fler behållare på samma flak, säger Bo Audelius på Renhållningsverksföreningen.
– Vi har flerfackssystem på flaken och i sopbilarna, så att materialen inte blandas, men det ser ju inte gemene man. Det är synd att det är så svårt att utrota sådana myter.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.