Sponsrad video: Pure Energy Challenge

Detta inlägg handlar om en tävling i att utveckla en maskin som är så grön som möjligt.

I århundraden har människan försökt att skapa den ”grönaste” maskinen någonsin. Men det är inte lätt. Nu har du chansen att skapa din egen bil och köra den på ren energi. Gå med i vår Pure Energy Challenge på www.pureenergychallenge.com.

Designa en virtuell tävlingsbil som drivs enbart av förnybar energi och tävla Europa runt. Förberedd dig genom att titta på väderprognoserna. Dessa kommer du ha nytta av när tävlingen börjar.

Själva videon har lite av en humoristisk underton, för att visa de svårigheter som funnits över tiden när det kommer till att utveckla alternativa färdmedel som inte drivs på oljebaserade drivmedel. När det kommer till själva tävlingen så gillar jag att det finns idéer som faktiskt kan få sponsring på det här sättet.

Företag kan på det här sättet bidra till en mer hållbar teknikutveckling och få bra rykte inom CSR, vilket alla borde sträva efter. Så här ska Vattenfall ha en eloge.

Så mitt tips till alla energifantaster där ute som både kan och vill designa en framtida bilmodell av det gröna slaget, kör hårt och lycka till!

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.