Stockholms kamp för miljön

Stockholms väg lång till ren stad

Även om Stockholm och stockholmarna har blivit mer medvetna om att det krävs en stor förändring i vårt sätt att leva, gär det rätt trögt. Det släpps inte ut så mycket tungmetaller och kemikalier, men däremot så ökar både trafikutsläppen och energiförbrukningen. Det kommer ta sin tid om inte det sker något mer drastiskt snart.

Några världsmästare i att spara energi är varken Stockholms företag eller invånare. Under de senaste åren har energianvändningen ökat – både totalt sett och räknat per invånare. Det beror förmodligen både på den goda konjunkturen och en ökad användning av fjärrkyla. Det kommande miljöprogrammet ska enligt uttalanden från den borgerliga majoriteten ha energibesparingar som en viktig del.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.