Sveriges smartaste energitjänst för konsumenter är här

Här nedan kommer en pressrelease från företaget Exibea som lanserar sin nya produkt ELIQ Online som är en tjänst för att se sin energiförbrukning via sin mobil eller på webben. Detta innebär att du kan följa din förbrukning av energi i realtid bara genom att kolla in i en app eller logga in på tjänstens hemsida. Med hjälp av denna tjänst kan man mycket lättare kontrollera sin energiförbrukning. Vilket i sin tur borde leda till effektivisering.

Läs igenom informationen och fundera på följande fråga: Vad tycker du, är denna tjänst något som du skulle kunna tänka dig att använda, för att spara både energi och pengar?

 

PRESSRELEASE: Sveriges smartaste energitjänst för konsumenter är här!

Den 30 november lanseras ELIQ Online, en ny produkt och webbtjänst som förbereder hushållen inför framtidens energikonsumtion. ELIQ Online är oberoende av din elleverantör och ger alla hushåll möjlighet att följa sin energiförbrukning i mobilen och på webben. Tjänsten erbjuder realtidsfeedback, yttertemperaturlarm, möjlighet att jämföra sig med, eller utmana liknande hushåll i energispartävlingar – och många fler unika funktioner.

”Enkelhet, användarvänlighet och design står på första raden i varje nytt produktkoncept som vi utvecklar”, säger Joakim Ottander, VD för prisbelönta teknikbolaget Exibea, ”Vi vill locka användaren att använda sin el på ett smartare sätt”.
Elförbrukningen direkt i mobilen
Med en app till surfplattan eller mobilen kan man följa sin elförbrukning i realtid. Genom att lägga in notiser vid förändringar kan man direkt få ett meddelande när någonting oväntat händer – exempelvis vid ovanligt låg yttertemperatur eller hög elförbrukning.
Tävla med kompisar och grannar
ELIQ Online har flera nya banbrytande funktioner som hjälper användaren att förstå och förbättra sin energianvändning på ett kul sätt. Förutom realtidsfeedback, yttertemperatur och detaljerad statistik så kan man jämföra sig mot liknande hushåll, tävla i energibesparing mot grannar, vänner och kollegor. Baserat på sin statistik får användaren rapporter med nyckeltal och det finns också möjlighet att interagera genom sociala medier.
Sändare och energihubb – det enda dubehöver är en internetanslutning
Liksom ELIQ Energidisplay använder ELIQ Online en liten sändare som avläser husets elmätare i realtid. Sändaren fäster man med dubbelhäftande tejp på sin elmätare och energihubben ansluts med nätverkskabel till hemmets router eller bredbandsuttag. Energihubben ger dessutom en direkt indikation på din aktuella förbrukning, genom att ge ifrån sig ett ljussken som skiftar i en behaglig skala.
Företaget bakom ELIQ Online
Bakom ELIQ Online står Göteborgsbaserade innovationsföretaget Exibea, idag ledande inom energivisualisering. Exibea och ELIQ har belönats av WWF Climatesolver och E-Prize som delas ut av Veckans Affärer och E.On. Hösten 2010 lanserades företagets första produkt: ELIQ Energidisplay. Energidisplayen har gjort succé på den svenska marknaden och lovordats för sin användarvänlighet i fack- och dagspress. ”En barnlek att vara energisnål” löd rubriken i GT/Expressen och ”Barnsligt enkelt stoppa slöseriet” efter ett test i NyTeknik (Läs mer här).

Säljstart 30 november
ELIQ Online levereras ut från den 30 november, i tid för julhandeln. C:a pris för ELIQ Online är 1195 kr inkl. moms, inga avgifter tillkommer för att använda tjänsten. Produkten kan beställas direkt på ELIQ. se, där intresseanmälan redan är öppen, eller genom återförsäljarna tretti.sesamt i utvalda Elkedjan-butiker, där förhandsbeställning är möjlig nu (art.nr 0981427).

Pressmaterial
Besök vårt pressrum för högupplösta bilder och mer information eller kontakta oss enligt nedan.

Presskontakt
Joakim Botha
0736 – 27 00 15
031 – 762 0701

Bloggar etiketter: , , , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

2 comments for “Sveriges smartaste energitjänst för konsumenter är här

  1. 18 november, 2012 at 14:44

    Bra med en el app nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.