TerraCycle återvinner skräp som annars skulle brännas

Reduce, Re-Use, Recyle, (3032678489)

TerraCycle är ett internationellt företag som arbetar med återvinning och återanvändning av saker som idag inte kan återvinnas. TerraCycle har funnits i Sverige sedan 2010 och använder sig av något som kallas för återvinningsprogram för att dra nytta av skräp på nya sätt. Skräpets livscykel förlängs på så sätt att det förvandlas till något nytt istället för att det förbränns

TerraCycle grundades 2001 av Tom Szaky, den då 20-åriga förstaårseleven på Princeton University, och producerade inledningsvis organiskt gödsel genom att förpacka flytande maskavföring i använda läskflaskor. Sedan den prövande starten, har TerraCycle kommit att bli ett av de snabbast växande miljöföretagen i världen.

Här i Sverige finns det till exempel insamlingsprogram för saker som pennor, barnmatsförpackningar och värmedryckskapslar som väntar på att bli nya produkter och varor. Insamlingen sker med hjälp av företag, skolor organisationer såväl som enskilda individer.

De som hjälper till och samlar in får välgörenhetspoäng som de sedan kan skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Alla vinner!

Vill du också bidra till att samla in så ska du gå till terracycle.se och gå med i något av deras insamlingsprogram. Ett exempel som är ett väldigt bra sådant är Cigarettavfalls-brigaden. Där får de som skickar in ett kilo cigarettavfall 500 TerraCyclepoäng som är lika med 5 kr till valfri välgörenhet, snacka om bra sätt att ta hand om fimpar som faktiskt ligger överallt och skräpar. Här hittar du mer information om hur du går tillväga för att vara med i just det programmet.

TerraCycles brigader är nationella program som gör det möjligt att tjäna pengar på ditt skräp (alla pengar går till välgörenhet). Hjälp TerraCycle att skrota idén med skräp genom att gå med redan idag.

Exempel på nya produkter som skapats av avfall är pennställ, anteckningsblock och parkbänkar. Fler exempel finner du här.

Bloggar etiketter: , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.