Tips om nytt nätverk för hållbart samhälle

I samband med Almedalsveckan så lanserades ett helt nytt nätverk som fokuserar på frågan kring hur vi kan ställa om vårt samhälle till ett 100% hållbart samhälle.

Bifogar pressmeddelandet som är lite inaktuellt och även kontaktinformation om hur du får reda på mer om vad nätverket handlar om.

Nytt nätverk vill att Sverige ställer om till ett 100 % förnybart energisystem

Almedalen, 3 juli 2012 – Idag lanseras ”100 % förnybart” – ett nätverk som enar aktörer från den förnybara industrin, miljöorganisationer och forskare i en hållbar och helt förnybar energivision för Sverige.
– Vi vet att Sverige kan få sin energi från förnybara källor senast år 2050. Nu är det dags att resten av samhället ser den potentialen. 100 % förnybart står redo att genomföra de förändringar av energisystemet som krävs, säger Gustav Melin, verkställande direktör Svebio.

100 % förnybart vill att Sverige antar en vision om 100 procent förnybar energi och sällar sig till ledande länder i EU som insett att framtiden är förnybar. Visionen om ett energisystem baserat helt på energi från förnybara källor måste återspeglas i Naturvårdsverkets färdplan för ett Sverige utan utsläpp år 2050, som kommer i slutet av året.
I omställningen fasas den fossila energin och kärnkraften ut efterhand som resultaten från satsningar på energieffektiviseringar och förnybar energi realiseras.

– Grundplåten i ett förnybart energisystem är en målmedveten och konsekvent satsning på effektivare energianvändning där användarna får full valuta för sina pengar, säger Hans Nilsson frånEnergiEffektiviseringsföretagen.

Nätverket lanseras under Almedalen med mingel och paneldebatt den 3 juli, kl. 17.00 – 20.00 på Briggen Tre Kronor. Föranmälan (obligatorisk) till: info@fornybart.org

Medverkar gör bland annat Tomas Kåberger Chalmers och Japan Renewable Energy Foundation, , Conradin Weibl Pressattaché Tyska ambassaden, Gustav Melin verkställande direktör Svebio, Johan Paradis styrelsemedlem Svensk Solenergi, Håkan Wirtén generalsekreterare på Värlsdanaturfonden WWF, Charlotte Bergqvist från WPD Offshore Stockholm, Anna Jivén Svensk Vindkraftförening, Isadora Wronski Greenpeace.

Kontaktuppgifter:

Email: info@fornybart.org
Hemsida: www.förnybart.org
Twitter: 100_fornybart
Facebook: 100 % förnybart

Tycker du denna idé är bra, kommer det hända saker i omställningsprocessen med hjälp av detta nätverk?

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.