Undersökning om miljöengagemang

En av de saker som jag brinner för är hur man kan skapa ett engagemang kring miljö och klimat bland vanliga människor. Hur ändrar man på beteenden och motiverar folk att göra saker för att förbättra situationen. Det är inga lätta frågor och svaren är sällan självklara.

För att människor ska vilja engagera sig och förstå och få insikt vad som behöver göras så behöver de få fakta och information. De behöver även en yttre såväl som inre motivation. Jag tänkte göra en kartläggning av vad som gör att människor intresserar sig för och engagerar sig i dessa frågor.

Det är därför jag behöver er hjälp. Svara så utförligt ni kan och sprid gärna länken, tack på förhand.

Frågor som ska besvaras:

1. Vad är det som gör dig intresserad av miljö- och klimatfrågor?
2. Hur engagerar du dig för miljön/klimatet?
3. Varför tror du det är så få som faktiskt bryr sig?
4. Hur tror du att man kan öka intresset och engagemanget för dessa frågor?

Svara i kommentarerna, tack. Om ni vill vara anonyma så kan ni skicka era svar till info[at]miljobloggen.randler.se, ser till att det inte läcker ut några uppgifter om vem som svarat vad.

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.