Ungdomspolitiker besöker klimatförhandlingarna i Paris

Framtidens politiker hoppas vi på ska vara samarbetsvilliga när det gäller stora frågor som klimatfrågan. Därför väcker detta hopp när flera ungdomsrepresentanter går samman och åker till klimatförhandlingarna..

”Vi är en delegation av politiskt aktiva ungdomar som reser till Paris för att besöka klimatkonferensen COP21. I delegationen ingår sju ledamöter från fyra av Sveriges partipolitiska ungdomsförbund. Projektets initiativtagare, som är politiskt oberoende, har en bakgrund inom YMCA.

Genom att vara på plats hoppas vi att vi kan höja intresset för klimatförhandlingarna hos våra moderpartiers politiker, och i den svenska debatten i stort. Klimatfrågan är en av vår generations största frågor. Det är också en komplicerad och teknisk fråga som tyvärr inte behandlas med den djupgående debatt som den förtjänar. Vi som deltar i projektet har olika politiska åskådningar och vi har inget gemensamt förslag till lösning på klimatfrågan, men vi tror att en debatt som synliggör och drar nytta av frågans komplexitet och olika nyanser är nödvändig. Och tillsammans enas i frågan att eftersom vi är ungdomar måste ta ställning tillsammans. Och att vår delaktighet i beslutstagande processer är viktiga och att våra röster måste bli hörda.”

Matilda Köpcke, Unga Feminister
Haley Quantz, Unga Feminister
Axel Nordberg, Liberala Ungdomsförbundet
Mårten Roslund, Grön Ungdom
Lovisa Roos, Grön Ungdom
Edward Tovi, Moderata Ungdomsförbundet
Diana Mamendi, Moderata Ungdomsförbundet

Petter Bjerser, Utbildnings­- och Administrationsansvarig
Chloé Lillo, Grundare och Projektledare

Projektnamn: Swedish Political Youth Network to COP21 Projektägare: Chloé Lillo
Projektledare: Chloé Lillo
Projektperiod: 1 September tom 1 Februari
Projektets team Chloé Lillo ­ Grundare och Projektledare
Petter Bjersér Koordinator, Utbildnings­ och Administrationsansvarig

Bloggar etiketter: , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.