USA största miljöboven

Inte helt oväntat så koras USA till att vara den största miljöboven på planeten. Det var i den enkät som de 100 delegaterna på den viktiga Nairobikonferensen, som detta framgick. 7 av 10 delegater svarade att de tycker att USA är värst, tätt följt av Kina som är den störst växande utsläppsnationen.

De tipsar även oss vanliga mäniskor att minska på vårt bilåkande, åk hellre kollektivtrafik.

– Ställ bilen hemma, det är bättre att åka kollektivt, cykla eller gå, tyckte 56 av 100 delegater.

Jag håller absolut med, men tyvärr har vi så höga krav på den, att vi hellre tar bilen, för att vara säkra på att komma fram i tid. Själv cyklar jag varthän jag ska numer. Åker nästan aldrig bil.

Landet i väst står för en fjärdedel av de växthusgaser som släpps ut i vår atmosfär. Alltså 21 ton per person och år. Det är i jämförelse med svenskar som släpper ut ca 6 ton. Detta tas upp av bloggaren Lars Olerts i hans beskrivning om Al Gores film en obekväm sanning. Och det är precis vad det är, det krävs ju en del av oss vanliga dödliga för att få bukt på miljöproblematiken.

Men det behöver ju inte betyda några jätteuppoffringar egentligen. Det är rätt enkelt. Det som krävs är att vi börjar ta det på allvar och går med på att vara lite mer obekväma. Människor har klarat sig utan det mesta i alla tider, varför skulle inte vi kunna det? Det är denna attitydförändring som kommer kräva mest arbete. Enligt mig.¨

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.