Västerås – Ett miljöföredöme.

Sen jag flyttade hit till Västerås har jag märkt av skillnaderna i att bo här och i att bo på annan ort. De har kommit ganska långt i sin miljömedvetenhet. Mycket tack vare sina många och väl utbyggda cykelvägar. Det är liksom mer naturligt att ta cykeln än bilen t.ex. Alla cyklar.

Även på återvinningsplanet har de kommit långt. Mimer, bostadsbolaget som jag bor hos har miljöbodar där man lämnar sina sopor. Tack vare dessa bodar så behöver man inte längre sortera soporna i hemmet. Man tar helt enkelt bara sin soppåse till sin miljöbod och sorterar där.

Det enda som krävs är att man förbereder det som kan förberedas. Som t.ex. att vika mjölkkartonger Eftersom man har speciella papppåsar till bioavfall så slipper man även kladda ner sig.

Staden har även miljöskolor. Mälardalens högskola som jag går på är Sveriges första och enda högskola med miljöcertifiering.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.