World Environment Day

Istället för att fira Svenska flaggans dag, idag, borde alla människor ha uppmärksammat World Environment Day. En bra mycket bättre orsak att vara ledig och engagera sig. Själv visste jag inte om att just denna dag fanns. Så det är inte så lätt för er som läser att veta om det heller. Så nu vill jag uppmärksamma er om att varje år den 5 juni så är det just World Environment Day.

Denna dag borde utnyttjas till fullo, med seminarier, workshops osv. Där vanliga människor kan bli uppmärksammade om vad de kan bidra med till en bättre miljö i vår värld. Ungefär som det står på FN:s sidor:

The agenda is to give a human face to environmental issues; empower people to become active agents of sustainable and equitable development; promote an understanding that communities are pivotal to changing attitudes towards environmental issues; and advocate partnership which will ensure all nations and peoples enjoy a safer and more prosperous future.

Så nästa år gör vi om och rätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Bloggar etiketter: , , ,

The following two tabs change content below.

Michael Eriksson

Blev engagerad i miljöfrågan runt 2000 då jag läste Världens chans av Stefan Edman. Har sedan dess i olika former försökt förmedla kunskap om vad det finns för möjligheter att förbättra vår värld. Är utbildad beteendevetare och har även läst lite statskunskap. Ska läsa lite hållbar utveckling på distans i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.